Süreko, Türkiye'nin her noktasına tehlikeli atık nakliye hizmeti sunuyor / Dünya Gazetesi Manisa Eki

Basın

≡

360 Derece Atık Yönetimi hizmeti kapsamında Türkiye'nin her noktasında tehlikeli atık nakliye hizmeti sunan Süreko, 2018'de Türkiye'de binden fazla farklı müşterisinden aldığı atığı Süreko Kula tesisine taşıdı. Yine aynı yıl içinde yaklaşık 13 bin 500 ton endüstriyel atıktan türetilmiş yakıtı farklı bölgelerdeki çimento fabrikalarına yakıt olarak gönderip geri kazanımı sağlayan firma, yaklaşık 800 araçlık bir lojistik operasyonu gerçekleştirdi. Müşterilerine güvenilir ve sürdürülebilir entegre çözümler sunduklarını belirten Süreko Lojistik ve Müşteri Hizmetleri Şefi Erhan Özdestan, "Atık yönetiminde uzman mühendislerden oluşan ekibimiz ve müşterilerimize Çevre Kanunu çerçevesinde mevzuat ve yönetmelikler hakkında bilgilendirme hizmeti sunuyor, atık üreticüerinin sıklıkla değişen mevzuat ve yönetmeliklerden yaşadıklan tereddütleri gideriyor ve atıkların güvenli bir şekilde yönetmelerine destek oluyoruz. Bunun yanında atık bertaraf ve geri kazanım hizmetleri ile de müşterilerimize, müşteri sahasında atık yönetimi, metal, kağıt, cam, plastik geri dönüşümü, kabloların geri kazanımı, atık çamurlarının bertarafi, floresan atık geri kazanımı, biyolojik kurutma ve çimento fabrikalarında kullanılmak üzere ATY (endüstriyel atıktan türetilmiş yakıt) üretimi hizmeti veriyoruz" dedi. "Atıkların doğru şekilde taşınması büyük önem taşıyor" Atık lojistik hizmeti ile de Türkiye'nin her noktasından tehlikeli-tehlikesiz atık nakliye hizmeti sunduklarını vurgulayan Erhan Özdestan, "Tehlikeli atık ile ilgli faaliyetlerde, riskin belki de en yüksek olduğu süreçlerin başında, atıkların doğduğu noktadan nihai destinasyonuna ulaşana kadar, çevresel faktörler ve en çok etkileşim içerisinde olduğu lojistik süreci geliyor. Bu sebeple atıkların doğru şekilde ve yönetmeliklere uygun olarak taşınması, en az üretim süreci, depolanması, bertarafı ve geri dönüşümü kadar önem taşıyor" diye konuştu. Tehlikeli atıkları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından çizilen yasal çerçeveler içinde farklı kasa ölçülerine ve istiap hadlerine sahip araçlardan oluşan özmal filolarına ek olarak lisanslandırılmış araçlardan oluşan taşeron firmalarla taşıdıklarını dile getiren Özdestan, "İzmir ve Manisa gibi sanayi bölgeleri başta olmak üzere birçok önemli noktada tehlikeli atık nakliye hizmeti sunuyoruz. 2018'de Türkiye'de binden fazla farklı müşteriden aldığımız atığı Süreko Kula tesisimize taşıdık. Yine aynı yıl içinde yaklaşık 13 bin 500 ton ATYyi farklı bölgelerdeki çimento fabrikalarına yakıt olarak gönderip geri kazanımını sağladık ve yaklaşık 800 araçlık bir lojistik operasyonu gerçekleştirdik" bilgisini verdi. Manisa'nın önemli bir sanayi merkezi olduğunu ifade eden Erhan Özdestan, "Geçen yıl Manisa'da 200'e yakın müşteriden toplam 15 bin ton civarında atığı Kula tesisimize taşıdık. Diğer taraftan, bu lojistik operasyonları gerçekleştirirken, farklı ölçülere sahip damperli araçlar, konteyner üst yapılı araçlar ve sıkıştırma dorselere sahip özmal filomuza ek olarak, toplam 20 nakliye firması ve yaklaşık 100 farklı lisanslı araç kullandık. Atık üreticüerine en hızlı ve optimum çözümler sağladık" ifadelerini kullandı.

sureko_turkiyenin_her_noktasına_tehlikeli_atık_nakliye_hizmeti_sunuyor__dunya_gazetesi_manisa_eki

25 Temmuz 2019 Perşembe