Recydia, Bu Yıl Saha Atık Yönetimi Faaliyetlerine Ağırlık Verecek.  / Dünya Gazetesi Aliağa Eki

Basın

≡

Recydia, Bu Yıl Saha Atık Yönetimi Faaliyetlerine Ağırlık Verecek. / Dünya Gazetesi Aliağa Eki

2018’de 360 derece atık yönetimi kapsamında müşterilerine saha atık yönetimi alanında da hizmet vermeye başladıklarını belirten Recydia Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Cem Balkan, “Saha atık yönetimi ile üretim tesislerinde meydana gelebilecek tüm atıklar Süreko tarafından yönetilyor. 2019 yılında, saha atık yönetimi alanındaki faaliyetlerimize ağırlık vererek endüstriyel atık yönetiminde olduğu gibi bu konuda da bögede etkinliğimizi artırmak istiyoruz. Anadolu ve Marmara’da atık bertarafı konusunda yetkin firmalar ile satış ekibimizin atık yönetimi konusunda uzmanlığını birleştirerek, yeni iş ortaklıkları çerçevesinde atık üreticilerine verdiğimiz hizmeti artırmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

“Toplam atık yönetimi hizmetlerimizi sürdürüyoruz”

Ege’nin ilk özel entegre geri kazanım ve bertaraf tesisi olarak, otomotivden ambalaj sektörüne, enerjiden kimya sektörüne kadar birçok alanda nihai noktada çözüm ve hizmet sunduklarını aktaran Cem Balkan,”Aliağa bölgsinde petrokimya ve liman alanlarında da faaliyet gösteren  sanayi tesislerine uzun yıllardır güven çerçevesinde atık yönetimi konusunda hizmet veriyoruz.2018 yılı başı itibarıyla bölgede saha yönetimi hizmetlerine başlayarak, sadece bertaraf ve geri kazanımında değil, sahada atıkların toplanması, elleçlenmesi ve tümden saha yönetimini kapsayacak şekilde toplam atık yönetimi hizmetlerimizi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Cementir Holding’e bağlı Recydia’nın Çimentaş Grubu’nun iştiraki olarak 2009’da kurulduğunu hatırlatan Cem Balkan, şu bilgileri verdi: “Bünyemizdeki Süreko, 25 bini kapalı olmak üzere toplam 600 bin metrekare alanda entegre atık yönetimi çerçevesinde;kurum ve kuruluşlara yüksek kalitede, esnek ve 360 derece entegre atık yönetim hizmeti veriyor. Diğer şirketimiz olan Hereko ise evesel atık ya da belediye atıkları olarak adlandırılan malzemelerin geri kazanım ve bertaraf edilmesiyle ilgili olaral İstanbul Kömürcüoda ‘da faaliyetlerini sürdürüyor. Hereko; bu atıklardan plastik,cam,metal gibi ürünleri geri dönüştürürken, ayrıca çimento fabrikalarının yakıt olarak kullandıkları evresel atıktan türetilmişyakıt(ATY)üretimi yapılıyor.”

Süreko’nun Kula’daki tesisinde bulunan ATY tesisinin kapasitesini saatte 5 tondan 10 tona çıkardıklarına değinen Cem Balkan. “Ayrıca enerji sektörünün önde gelen firmaları ile anlaşmalar imzalayarak, endüstriyel atıkların yönetimi konusunda rehberlik ve bertaraf hizmeti sunmaya başladık. Süreko olarak 2018’de 140 bin ton civarında endüstriyel atığı düzenli depolama sahamızda bertaraf, ara depolama ve geri kazanım metotları ile yönettik. 2018’de yaptığımız yatırımla yüksek kalitede ATY üretme hedefimizi gerçekleştirdik ve yaklaşık 13 bin 500 ton ATY ürettik. Hereko’da ise 2018’de 170 bin ton evsel atık işledik, bu atıkların 6 bin tonunu geri dönüştürdük ve 13 bin ton ATY ürettik.”

recydia_bu_yıl_saha_atık_yonetimi_faaliyetlerine_ağırlık_verecek___dunya_gazetesi_aliağa_eki

5 Mart 2019 Salı