Atığa değer katacak

Basın

≡

Atığa değer katacak

Galip Tekiner, AB Çevre Ödülleri Türkiye birincisi firma olduklarını belirterek, “Türkiye, atık yönetiminde model olması gerekiyor” dedi.

Avrupa Birliği Çevre Ödülleri Türkiye birincisi Recydia A.Ş’nin Grup Pazarlama ve Satış Direktörü Galip Tekiner, Türkiye’nin atık yönetimi konusunda henüz yeterince bilinçlenmediğine dikkat çekti. Tekiner “Atıkta değer aramamamız, atığa değer katmamız gerekiyor” dedi.

Geri Dönüşüm :

Galip Tekiner, atıkların geri dönüşümünün sağlanarak, ekonomiye kazandırılmasının Türkiye açısından büyük önem arz ettiğini ve bunun için de Türkiye’nin atık yönetimi konusunda kendine özgü bir model ortaya koyması gerektiğini belirtti. Türkiye’nin atık yönetimi konusunda birkaç firma dışında henüz hurdacılıktan geri kazanım aşamasına geçemediğini dile getiren Tekiner, “Çimentaş Grubu olarak Manisa’nın Kula ilçesinde Türkiye’nin ilk özel Entegre Endüstriyel Atık Gerikazanım Bertaraf Tesisi olan Süreko A.Ş’yi kurduk. Daha öncesinde bir çimento fabrikası olarak atık yönetimi ve atıkların alternatif atık olarak kullanılmasına dair tecrübelerimiz vardı. Daha sonra evsel atıkların yönetimi ile ilgili olarak, atıkların ayrıştırılması ve geri kazanılabilir atıkların çöpten ayıklanarak ekonomiye kazandırılması ve atıktan türetilmiş yakıt üretimi gibi faaliyetler için Hereko A.Ş’yi kurarak Recydia çatısı altında topladık. Bu yatırımları gerçekleştirirken Türkiye’nin bu konuda geleceğini düşündük.” ifadesini paylaştı. Henüz “Toplama, Kısmi Ayıklama ve Düzenli Depolama” aşamasından “Toplama, Kısmi Ayıklama, Düzenli Depolama” aşamasına geçiş sürecindeyiz.

Atık Sektörüne Büyük Yatırım : Galip Tekiner sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de atık sektöründe çok uluslu yatırım yapan bir şirket yok. Biz hem çok uluslu yatırım yapan bir firma olmakla birlikte ülkemizde bu sektöre en büyük yatırımı yapan birkaç firmadan biriyiz. Türkiye, hurdacılık anlayışından atık yönetimi sektörüne evrimini tamamlayabilmiş değil. Engellemelere rağmen atık sektörüne yatırım yapmaya devam edeceğiz.

atığa_değer_katacak

28 Temmuz 2016 Perşembe